top of page

Redovni SERVIS
i ODRŽAVANJE

Sve što se kreće i radi polako se i troši, a sve što stoji postepeno propada. Bilo da se vozite puno ili godišnje pređete 'samo' 5000 km sa svojim limenim ljubimcem, servis vozila minimalno jednom godišnje je veoma važna stvar. Nitko ne voli situacije kada je potrebno nekoliko dana za otkloniti kvar, a Vi to vrijeme nemate. 


Nemojte tempirati servis vozila dan prije godišnjeg odmora ili nekog važno putovanja, a posebno ne dan prije nego morate na tehnički pregled. Iz iskustva Vam možemo reći da baš u takvim slučajevima automobil odluči 'otkazati poslušnosti'. Naime, nikad ne znate kakvi se problemi kriju 'ispod haube' i koliko je vremena potrebno da se oni dijagnosticiraju i riješe. Ako je auto redovno održavan i servisiran najveća je vjerojatnost da će samo osnovi servis i pregled biti i više nego dovoljni, ali ako ste svjesno odgađali ovu obvezu onda budite spremni na to da će vjerojatno biti potrebno više vremena kako bi se problemi otklonili.  

 

Pronađite vremena za svoj automobil, pokušajte ga redovito održavati i ne zanemarivati neobične zvukove koji su prvo upozorenje da nešto nije uredu. Pojačati radio u takvoj situaciji možda je trenutno najeftinije rješenje ali se sigurno ne isplati. Samo osnovni pregled i servis (zamjena ulja, filtera ulja, pregled ovjesa, guma, podvozja, ispravnosti dovoda goriva, kablaže i svjećica) može Vas spasiti troška od nekoliko tisuća kuna za popravak.


Uzmimo za primjer da Vaš automobil sasvim normalno vozi bez ikakvog servisa iako ste prešli više od 25.000 km s njim. Mehaničar Vam je preporučio da svjećice koje su Vam zamijenjene na posljednjem servisu promijenite nakon cca 20.000 km. Budući da automobil sasvim dobro rad Vi se oglušite na tu preporuku i vozite dok ide… Dio svjećice koja se nakon nekog vremena raspadne završava u cilindru, radi štetu na klipu i ventilima, na unutrašnjosti cilindra i nakon toga automobil počinje praviti ozbiljne probleme koji zahtjevaju otvaranje glave motora. Trošak popravka tada se kreće od minimalnih 1.500,00 kn pa čak i do 10.000,00 kn, a samo zato što se jednom godišnje nije odradio redovni servis koji košta između 200 i 400 kn.

Održavanje vozila je bitno, zbog Vaše sigurnosti, sigurnosti drugih ljudi u prometu, dugotrajnosti samog vozila ali i Vašeg budžeta. Krenuti na put s pouzdanim i održavanim autom uštedjet će Vam puno novca i još više živaca. 

USLUGE

  • Pregled automobila u više kontrolnih točaka i dijagnoza kvara.

  • Mali servis (zamjena ulja, filtera, svjećica)

  • Veliki servis motora (zamjena zupčastog remena, pumpe vode, natezača, klizača, mikro remena)

  • Zamjena diskova i pločica, pakni

  • Servis ovjesa (kontrola svih elemenata, po potrebi zamjena pojedinih dijelova: amortizera, opruga, vilica itd.)

  • Manji mehanički popravci (brisači, svjetla, pokazivači smjera itd.)

Pošaljite upit ili zatražite termin:

Thanks! Message sent.

bottom of page